Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Mladinski delavec
 
kontakti
 
prostor
 
Evropska prostovoljna služba
 
Mladi kreativni potenciali
 
Katalizatorji
 
Poslovanje
 
    O_nas      
         
 Naš prvi prostovoljec
Mladinski center Postojna je v letu 2011 uspešno pridobil akreditacijo za sodelovanje v akciji Evropska prostovoljska služba kot pošiljajoča, koordinacijska in gostiteljska organizacija. Na podlagi pridobljene akreditacije in želje mladih po mednarodnih prostovoljskih izkušnjah smo v letu 2012 gostili v MCP-ju prostovoljca iz Srbije.

Nikola je prostovoljno službo v Postojni opravljal v avgusta in septembra 2012 v trajanju šestih tednov. Po prihodu v Postojno smo ga najprej nastanili v mladinskem hotelu Proteus, kasneje pa v privatni sobi na Kremenci. Takoj ob prihodu smo mu predstavili dejavnosti, ki naj bi jih kot prostovoljec opravljal. Nikola se je zelo uspešno vključil v pripravo in izvedbo festivala Zmaj 'ma mlade, tako kot soorganizator kot tudi fotograf dogodkov na Zmaju. V času pred samim začetkom festivala se je aktivno vključil v akcijo izdelave Zmajevih ležalnikov in tudi sam oblikoval in izdelal blago za en ležalnik.

V času festivala je opravljal različne aktivnosti, od tehnične priprave dogodkov, prek komunikacije in koordinacije nastopajočih, pa do foto in video dokumentiranja dogodkov. Njegove fotografije si lahko ogledate tudi v zgornji galeriji.

Nikola se je v času opravljanja njegove prostovoljne službe seznanil z načini organizacije različnih dogodkov in zagotavljanjem tehničnih in drugih sredstev za izvedbo prireditev. Prek sodelovanja v organizacijski ekipi si je pridobil izkušnje na področju delovanja v skupini in koordinacije vseh deležnikov pri pripravi in izvedbi dogodkov.

V prostem času je Nikola obiskal tudi nekaj znamenitosti v Sloveniji in bližnji okolici, med drugim Postojnsko jamo, Predjamski grad, Maribor, Ljubljano, Bled, slovensko obalo in Benetke.

Naša prva izkušnja s prvim gostovanjem prostovoljca je bila izrazito pozitivna, saj se je Nikola uspešno vključil v aktivnosti Mladinskega centra Postojna in bistveno pripomogel k izvajanju njegovih dejavnosti. Glede na izkušnje lahko trdimo, da naš prvi prostovoljec, ne bo tudi zadnji.
 
 
               
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004